FAQ - Höstläger

Höstläger FAQ

Vilka arrangerar lägret?
Solna Chiefs och Beckomberga Maniacs.

Solna Chiefs är en ungdomsförening verksam i Sundbyberg och Solna  och deras verksamhet är tätt knuten till Solna Gymnasiums NIU verksamhet (amerikansk fotboll i gymnasiet). 

Beckomberga Maniacs är en barn- och ungdomsförening med drygt 60 licensierade peewee spelare som håller till i Bromma/Hässelby(Spånga. Förutom tackle spelar de Crazy, flagg och flexfotboll med de yngre. 

För vem?
Lägret är till för de som spelar U15, U13 och U11 2021. Mao födda 2006-2011 samt tjejer födda 2005. 
Målgruppen är satt så för att det finns få roliga aktiviteter för dessa åldrar. Vi kommer även anordna aktiviteter för de födda 2004 under vintern, men det kommer ut senare.

När går lägret?
Lägret går 24-25 oktober, men det är ok att bara vara med en av dagarna. 

VI har hallen 10-16 varje dag, men vi kommer anpassa aktiviteterna så att ni kan ta er dit i tid.  

Ange i anmälningsformuläret vilka dagar ni vill/kan vara med. 

Vad kostar det?
800 kr för de som vill ha mat, 500 kr för de som inte vill ha mat. Vi tror inte vi kommer att ha möjlighet att ordna specialkost, men fråga gärna så kan vi se vad vi kan göra. Vi har ett även ett pris utan mat för er som har egen matsäck. Pengarna är framförallt till att betala hallhyran.

Vart är lägret?
Inomhushallen Spånga IP, Konstgräs - Spånga IP

Spånga IP ligger norr om Stockholm nära E18. Det gör att det är lätt att ta sig dit med bil om du bor norr om Stockholm. 1 timme från Västerås och Uppsala, 1.45 från Örebro och 2.45 från Karlstad. För de flesta Stockholmsklubbar är det ca 20 minuters bilfärd. Det är endast 5 minuters promenad från Spånga pendelstation, vilket gör att det är lätt att ta sig dit kommunalt också. Det går även att åka tåg till Spånga från t.ex Karlstad, Örebro, Skövde och Västerås (byte Sundbyberg i vissa fall). 

Hur anmäler jag mig?
Anmäl dig via formuläret  https://www.be-maniacs.com/anmalan/ 
Fullfölj anmälan genom att betala ditt belopp (800/500 kr) till Swish 123 617 3025. Ange Namn och förening. Infobrev kommer skickas ut. 

Varför inget gemensamt boende?
Det är två anledningar. Den första är att hålla lägret billigare. Många på lägret kommer förhoppningsvis komma från närområdet (8 föreningar inom 20 minuters bilavstånd). Så boende för dessa är inte aktuellt.

Den andra anledningen är att det är svårt att anordna ett billigt boende för många individer i Stockholm. Speciellt eftersom Stockholm stad inte tillåter övernattning i skolor. Men vi kommer se över det till senare år. Har ni tips hur vi kan ordna det till nästa år, hör gärna av er.

Vad behöver jag med mig?
Du behöver ha med hjälm, axelskydd, byxor och fotbollsskor.
Du behöver också ha med ombyten, träningskläder, handduk och vattenflaska. Det kan vara lite kyligt att gå till och från omklädningsrum etc så se till att du har lite varma kläder som är lätta att dra över. I övrigt rekommenderas också långärmade och "långbyxat" under skydden för att undvika konstgräs burns.  

Saknar du utrustning så meddela det i förväg så ordnar vi så att det går att låna hjälm och axelskydd. 

Jag är helt ny, kan jag komma ändå? 
JA - Alla som är intresserade av att lära sig mer om Amerikansk fotboll är välkomna. Nybörjare som erfaren spelare är välkomna. I anmälningsformuläret anger du din nivå och vi kommer anpassa lägret så att alla får ut så mycket som möjligt, både vad gäller kul och att lära sig mer . 

Finns det någon kiosk/affär i närheten?
Det finns två hamburgerrestauranger på området och en bensinmack utanför anläggningen. Det är dock inte helt säkert att de är öppna hela tiden.

Kan jag avboka min plats?
Det går alldeles utmärkt fram till den 26 september. Efter den 26 september kan det gå bra. Läkarintyg fungerar alltid.