Maniacs Mästare i Göteborg

28.11.2019

Vårt U13 lag fick hjälp av Borås Rhinos i luciacupen i Göteborg efter några avhopp precis innan vi skulle åka.

Rhinos hade själv för liten trupp för att kunna delta, men med deras 9 spelare och våra 13 hade vi iaf tillräckligt för ett lag. Däremot att vi inte skulle hinna träna tillsammans gjorde att förväntningarna på framgång i turneringen inte var något vi tänkte på när vi åkte till Göteborg.

Fokus är som alltid att ha kul, men efter denna säsong så vet våra spelare att de är bra.

Gruppspelet

På lördagen träffade vi Rhinos och lyckades få en timme tillsammans innan första match mot MSAFF (DIstriktslag). Efter en hård inledning på matchen fick våra spelare grepp om matchen och spelet började långsamt ta form. Rhinos och våra spelare kompletterade varandra perfekt och laget blev bättre och bättre för varje minut.

Första matchen vanns tillslut, även om vi fick spela 7vs7 mot slutet. För att göra det lättare för MSAFF i resten av turneringen så lånade vi ut de sex som spelat minst och ville spela mer till MSAFFs nästa match.

Lördagen rullade på och vi lyckades vinna även de två nästa matcherna mot Norge Syd och Göteborg Marvels, men vi fick tyvärr vår första skada för säsongen. En oturlig situation mot Norge Syd som ledde hela vägen till sjukhuset.

På söndag spelade vi den sista obetydliga gruppmatchen mot Norge Öst. Båda lagen var obesegrade och medan vi bara ville spela igenom matchen för att fokusera på finalen tog Norge den på blodigt allvar. På gränsen till Landskamp.

Rhinos fick sin första skada för säsongen och Norge lyckades efter det göra en avgörande TD. Tveksamma till att fortsätta turneringen efter andra skadan lät vi spelarna bestämma vad de ville göra. Åka hem eller spela finalen?

Våra spelare kände dock en stor revanchlusta och bestämde sig enhälligt att de ville vinna finalen, inte bara spela den.

Finalen vs Norge

Plötsligt spelade Maniacs sin bästa match för säsongen och fullständigt spelade ut våra motståndare.

Försvaret spelade otroligt aggressivt mot en skicklig o-line och stoppade alla försök till springspel från Norges stjärnspelare. Våra corners bröt alla passningar och övervann längdsskillnaden på ren attityd.

Det roligaste var att barnen i stort sett skötte hela försvaret själv (när vi justerat för Norges spel). De hjälpte varandra och verkligen fullföljde sin uppgift till 110%. Sånt som ger en coach rysningar och motståndarna frustration.

Efter spelarnas önskemål tog våra coacher fram ett varierat anfallspel som nog chockade våra norska motståndare. 24-0 blev resultatet i finalen och det kunde ha blivit mycket mer.

Samtliga touchdowns gjordes av olika spelare och på olika sätt, vilket var extra kul
- Cash gör fumble recovery i end zone, Dline gör poäng.
- Sebbe P fångar ett långt pass i end zone.
- Alex springer in med bollen efter en längre rush som runningback
- Simon avslutar vår målskörd med en otroligt otroligt vacker TD då Fabbe passar ut mot vänstersidan och Simon kastar sig framåt, fångar den i luften och landar i end zone för en touchdown. Helt enligt de instruktioner de fått från vår OC.

Turneringen avslutas sen med den obligatoriska regndansen och tänka sig, det regnar även inomhus när vi vinner.

Maniacs vs Norge i Final!
Maniacs vs Norge i Final!

Statistik

5-1 i matcher, 172-32 i poängskillnad, 3 nya spelare som spelade sina första matcher och väldigt lyckliga spelare och stolta tränare som haft en fantastiskt helg.

7 MVP delades ut till spelare i vårt lag under turneringen. 2 till Viggo (tacklade allt), 2 till Mustafa (bröt igenom och skapade hål), 1 till Fabbe (passar och speluppfattning), samt 1 till Benjamin och en till Sebbe för deras RB spel och tapperhet.

MÄSTARE 2019

Så, för första och kanske enda gången (bara för att det är vår första säsong någonsin) kommer vi berätta om vinster, snarare än glädje.

Det är en fantastisk känsla att vara mästare i både Stockholm (HP cup) och Göteborg (Luciacupen) och jag tror inte ni spelare förstår riktigt vad ni lyckats med eller hur stolta vi är över hur ni på så kort tid bildar en gemenskap med nya spelare från andra föreningar och den laganda och glädje ni tillsammans med dessa visat under hela säsongen.

Vi tackar våra samarbetsklubbar Chiefs och Rhinos för en fantastisk helg. Anders coachning var fantastisk och ni Rhinos spelare var fantastiskt duktiga och bidrog till så mycket positivt i "Maniacs gemenskapen" denna helg. Utan er hade vi aldrig kunnat genomföra helgen.

Tack och vi hoppas att ni alla vill fortsätta samarbeta under 2020. Det finns fler turneringar att spela och det kommer bli en fantastisk säsong även nästa år.

Men nu är vår första tävlingssäsong i U13 över. En fantastisk säsong med mycket glädje och många härliga träningar och matcher. Samt vinst i alla turneringar vi spelat!