Viktigt för Föräldrar och nyfikna - Säsongen 2020

06.02.2020

Hej alla föräldrar (och nyfikna),
Säsongen 2020 börjar närma sig med stormsteg så det är dags att presentera säsongshjulet. Vi tar bara upp de viktiga dagarna. Instruktioner kommer sen!

ARRANGEMANG/Cuper
6-7 juni  Stockholm Invitational

arrangerar vi vår egen turnering och passar på att inviga vår nya hemmaplan, Blackebergs IP. Tanken är att alla våra lag (U9/U11/U13/U14/U15/U16/Tjejerna) ska kunna spela i turneringen om de vill, så reservera datumet.

18-19 september HP cup/STAFF cup
Vi arrangerar HP cup för U13 och STAFF Cup för U11 på Blackebergs IP

23-26 juli, Dukes Tourney Skövde.
Vi åker till Skövde med våra yngsta lag.

Nov/Dev: Lucia cup Göteborg.
Vårt U13 lag åker till Göteborg och spelar turnering

Hjälp! Eftersom vi är lyckades vinna HP cup 2019 så arrangerar vi HP cup 2020. Så i år finns det mycket att göra.

Vi behöver därför en arrangemangsgrupp till båda turneringarna, samt föräldrar som ställer upp när vi åker iväg!! och vi måste börja planera redan nu! Hör gärna av er till junior@be-maniacs.se

SÄSONGSHJULET
De riktigt viktiga dagarna är i fetstil!

Lördagen den 21 mars - Contact sports kommer till Beckomberga (Beckombergahallen, 14-16)
Pröva/köp utrustning och övriga amerikanska fotbollsgrejer. Här beställer du också din personliga matchtröja (om du vill). Kostar 500-600 kr.

1 april - Utomhussäsongen börjar
25-26 april eller 1-3 maj - Eventuellt träningsläger på Åland, ca 1500 kr

Maj
Träningsmatcher och skill camp börjar. Främst Lördagar

Juni
6-7 Juni - Stockholm Invitational. Turnering för U11, U13, U15 (ev U16).
Arrangör: Beckomberga Maniacs
15-18 juni - Örebro Summer camp (födda 2007-2011)

Juli
3 juli - Sommarlovet börjar!! :)
4-5 juli eller 11-14 juli - Läger Kristianstad (födda 2006-2007)
17-19 juli - SAFF Summer Camp, Östermalms IP
20-21 juli - Dukes Prep, Spångavägen 138
23-26 juli - Dukes Tourney (Skövde)

Aug
8-9 aug - Pre-Season camp, Bromma eller Norrköping
15-16 aug - Seriespelet börjar för födda 2007 eller senare.

September
18-19 september - HP cup, STAFF cup I Bromma.
Födda 2007 eller senare. Arrangör: Beckomberga Maniacs.

Oktober/November
16 oktober - Sista utomhusträningen
24-25 oktober - Eventuellt Höstlovsläger (inomhus konstgräs)
1 november - Inomhussäsongen börjar

Vad gäller för födda 2009-2012 (U11)?
Vi vill gärna åka med våra yngsta till Dukes Tourney i Skövde sista helgen i juli. Det är den viktiga hållpunkten för våra yngsta.

Vår bedömning är att vi kommer att klara av det, eftersom vi behöver bara 14-16 spelare.

Vi har ledare och föräldrar, men behöver gärna några till, speciellt eftersom vi brukar åka med bil dit för att spara pengar och det behövs mycket service till barnen för att de ska orka en hel turnering.

Kostnaden brukar vara 1500-1800 kr för fyra dagar inkl boende i skola, turneringsavgifter och mat.
Under våren och hösten kommer vi försöka anordna träningsmatcher mot andra lag och vi kommer givetvis ställa upp i STAFF cup den 18-19 september som vi arrangerar i år samt vår egen turnering den 6-7 juni.

Vi håller också på att titta på ett sommarläger tillsammans med Örebro Black Knights i Örebro under midsommarveckan, alternativt veckan efter.

FÖRÄLDAR - FLER LEDARE U9/U11
Vi behöver fler föräldrar som ledare i denna grupp. Lagledare, sjukvårdsansvariga och materialansvarig samt fler hjälptränare. Domare behövs också, men kräver vissa förkunskaper.

Gruppen är stor och vi kommer vara tvungen att dela upp den i mindre grupper under träningar. Tränare idag är Edvin, Örjan, Hugo, Thomas och Stefan. Thomas och Stefan agerar också som lagledare, men vi kommer troligtvis ha fler lag i denna åldersgrupp.

Vad gäller för födda 2007-2008? (U13)
Finns tillräckligt intresse kommer vi åka till Dukes Tourney i Skövde i Juli. För att lyckas med detta behövs ledare (föräldrar) och spelare (minst 18 stycken, helst 20 eller fler).

Vår bedömning just nu är att vi inte kommer ha tillräckligt med spelare för att åka. Men vi kommer fråga alla. Idag har vi 17-20 spelare i truppen och det brukar bli ca hälften som kan åka. Det innebär ca 10 spelare, vilket är för lite. Men vi kommer ta upp det med alla, för jag vet att de som varit där förut verkligen vill åka!

Eventuellt kommer vi också att arrangera/delta i turneringar i Norrköping samt Luciacupen i Göteborg i november/december (inomhus). Vi är ju titelförsvarare!

I övrigt så ligger fokus på våra turneringar i år, tränings camps på Bergshamra på lördagar och seriespelet till hösten. Vi rekommenderar också SAFF summer camp med några av USA och Europas bästa och roligaste coacher.

Glöm inte, vi ska ha kul! Räkna med en fullspäckad säsong.

FÖRÄLDRAR - FLER LEDARE I U13
Vi behöver föräldrar som kliver in som ledare till vårt U13 lag. Vi har coacher, men saknar lagledare och tränarassistenter. Jag räknar med att de som varit sjukvårdsansvariga även fortsätter nästa år, men det behövs alltid fler. Domare behövs också, men kräver vissa förkunskaper.

Vad gäller för födda 2004-2006? (U14/U15/U16)
I år är det en mellansäsong för oss. Vi kommer se till att ha gott om träningsmatcher och aktiviteter. Vi har inga planer på seriespel (Riksserie) eller Dukes Tourney eftersom vårt spelarmaterial inte är redo för det (Några är det, men inte alla).

Så våren blir väldigt viktig för oss och vi hoppas kunna anordna många träningsmatcher mot olika lag i samma situation. Många gemensamma träningsdagar på framförallt lördagar som avslutas med match eller scrim (Övningsmatch. Varje lag anfaller ett bestämt antal gånger i rad, t.ex 10 gånger).

Vi hoppas också att kunna delta i poolspel i Skåne och Danmark i U14 (Födda 2006-2007) och U16 (Födda 2004-2005). Eventuellt kommer vi också försöka bjuda in finska lag på träningsmatcher. Vi kommer även titta över att ha en turnering den 6-7 juni och förhoppningsvis kunna ordna/delta i turneringar under våren och sommaren i Örebro och Norrköping.

I juli går All Star camp i Kristianstad samt QB camp och SAFF Summer camp i Stockholm. SAFF summer camp brukar vara riktigt bra, men tyvärr brukar det bli klart att det blir av först i juni. All star camp är till för dem som vill åka till USA i december och spela mot Kalifornien eller Florida (i Florida). Resan kostar en del, men kan vara riktigt kul för de som vill och har råd. Maniacs har inte All star som fokus, men vi tycker att våra QBs bör delta i alla QB läger de kan hitta.

FÖRÄLDRAR - FLER LEDARE I U15
Vi behöver lagledare och "koordinatorer" samt föräldrar som är närvarande på de träningar vi har i Bromma (Måndagar och Onsdagar) och hjälper till (t.ex håller en kudde, plåstrar om spelare eller förbereder nästa övning). Vi behöver även fler sjukvårdsansvariga och ni som har spelat förut, domare.

Viktigt i år är koordinatorer.
Eftersom vi kommer resa en hel del behöver vi koordinera och samordna för att kunna klara av det. Det gäller allt från boende till resor och mat för att dels hålla nere kostnaderna, men också för att våra ungdomar ska ha så kul som möjligt! Vi vill lyfta bort en hel del av det praktiska från tränarstaben för att de ska orka med.

Bilderna? Jo, det är från september 2018 när vi spelade match i flaggfotboll på Maniacs IP med våra äldre spelare och lite gäster