Maniacs Academy 2021/22

Maniacs Academy är öppen för alla, så länge vi talar om barn och ungdomar. Oavsett förening eller vad ni gjort innan. 

Med Academy vill Maniacs ge kvalitativ träning till er som vill satsa lite extra eller till er som kanske kommer från mindre föreningar som saknar tränare. Det viktiga är att ni vill, inte hur bra ni är idag. Våra coacher gör er bättre. 

Academyn bedrivs på Blackeberg BP, Vasaparken och ibland inomhus i bl.a Beckombergahallen beroende på tillgång till hallar. Vi reser också runt i Sverige om intresse finns för besök. Vi försöker ha Academytider på helger samt före 17 på Blackeberg BP. Målet med Academy verksamheten är att kunna erbjuda bra, personlig träning till alla barn och ungdomar, oavsett förening, som tycker amerikansk fotboll är jättekul. 


Är du intresserad av Academy? Mejla personnummer och namn till junior@be-maniacs.se så går vi igenom vad ni är intresserad av och om det är något vi kan göra för just dig eller ditt lag/förening. 

Gymträning för amerikansk fotboll

Under vinterhalvåret så har vi styrketräning med PT school och Martin Cham i Abrahamsberg. Detta är öppet för alla i åldern 13-18 år. 10 ggr för 1 500 kr. Priserna kan variera något beroende på hur många som anmäler sig till varje grupp. Första start är 11 november.

1 500 kr

QB/WR Advanced

QB träning med Gustavo Garcia, tidigare landslags QB i Mexico och ägare av företaget QB Factory. Gustavo coachar även vårt U15 och U17 lag när det gäller WRs och QBs. Passet är 1.5 timme och kostar 2000 kr, men kan delas på två om ni önskar. Rabatter finns vid upprepade bokningar. Det brukar ta 1-2 gånger för Gustavo att hitta vad just ni behöver bli bättre på. Förutom kväller och helger kan coaching även ske direkt efter skolan. 

2 000 kr

QB clinique Basic x 6

Här tränar vi upp till 8 QBs, 6 tillfällen. Ålder 10-18 år. Anmäl intresse och vi ordnar ett schema när tillräckligt många är anmälda. Vi fokuserar på grunderna för att du ska bli en bra QB. Vårt mål är att du vid varje Clinique ska lära dig något nytt som utvecklar ditt spel. 

2 500 kr/ pers

QB clinique Advanced x 5

Efter du gått Basic kursen kan du fortsätta med Advanced. Här kommer vi försöka matcha QBs med ungefär samma behov av träning. Maxantalet är 4 st. 

2 500 kr/ pers

After school practice

För tillfället har vi ett par coacher som kan ställa upp med träning i samband med skolan slutar på träningsyta i närheten. Träning 75 minuter. Är ni intresserade så kontakta oss så hittar vi en lämplig coach. Minst 3 deltagare. 5 tillfällen. VI har även bra yngre coacher som kan träna barn efter skolan i åldern 10-15 år. 

1500 kr/ deltagare

Micro camps

Micro camps bedrivs på helgerna under off season och har ofta ett tema. Campsen är åldersindelade och ofta bedriver vi flera camps samma helg. Micro camps är klart mest populärt bland Maniacs egna spelare och bokas fullt snabbt. 

Campen är 2-3 timmar långa och för det mesta utan skydd. Max 15 deltagare för att få ett bra fokus på träningen. Det vi främst jobbar med är rörelse och smidighet för att öka er atletiska förmåga som amerikanska fotbollsspelare i matchsituation. Grundläggande teknik, stretching, rörlighet och smidighet är fokus. Under 2020/21 höll vi lägrena varannan vecka året runt, utom under matchsäsong och i juli. 

Medlemmar i Maniacs har förtur.  Många av campsen passar främst WRs och RBs, men vi utökar utbudet allt efter efterfrågan. 

300 kr/pers

Weekend camps

Weekend camps är endagars eller tvådagars camps med längre pass (6 timmar per dag). Under campen lär du dig mycket grundteknik och även att spela football, både tekniskt och taktiskt utifrån din position på plan. Academy kommer att ha en egen spelbok med ett antal grundspel som ni lär er för att bättre förstå amerikansk fotboll. Det långsiktiga målet är att  Academyn på sikt ska kunna växa och erbjuda vänskapsmatcher för barn- och ungdomar. Lunch ingår, tyvärr inga specialalternativ. 

600 kr/dag

Shoulder tackle cliniques

Vi lär er grundläggande teknik när det gäller Shoulder tackle, det säkrare sättet att tacklas. Cliniquen är 1-1.5 timme lång och vi försöker begränsa till max 4 deltagare. Räkna med att det tar minst 2-3 pass innan ni är säkra på att tacklas.  

Grundläggande tacklingsträningen bedrivs utan hjälm. Vi går över till hjälm när ni är redo. 

600 kr/pers

Summer Camp 

Finns intresse så kommer ett Summer camp anordnas i mitten på juli då det är tillåtet för Collegetränare att komma över och coacha i Sverige. Det är en kort period under året då vi kan bjuda in några av världens bästa caocher att komma till Sverige och träffa våra ungdomar. Det är en upplevelse för livet. Campet brukar bedrivas utan skydd med fokus på FUNdementals.  Vi har kul och lär oss från de bästa!

800 kr

Academy Flag Team/7vs7

Finns intresse för att sätta ihop ungdomsflagglag eller 7vs7 för att åka utomlands (t.ex USA) på turneringar anordnar vi det. T.ex One Flag, den stora internationella turneringen som går varje år i USA. Tanken är då att förbereda sig med regelbundna helgläger. 

Kostnaden beror helt på hur många som åker och vart vi åker. Vi kommer dock endast åka med erfarna spelare. Motståndet i USA är mycket bra och vi kommer . Flagglagen kan också ställa upp i seriespel för seniorer i Sverige. Målet är att Academy flag ska ha tillräckligt många deltagare för att kunna anordna ungdomsturneringar i Sverige med bara egna lag. 

Bor du i Stockholm och intresserad av flagg? Maniacs har öppna flaggträningar måndagar och onsdagar kl 19 på Blackeberg BP. Ålder 15-99. Ett flertal lag från Stockholm tränar tillsammans. 

x xxx kr

Samtliga som deltar med skydd måste vara licensierade. Övriga måste ha idrottsförsäkring. För er som inte tillhör någon förening går det bra att lösa medlemskap, licens och försäkring för bara Academy delen. Det kostar 500 kr oavsett ålder. Licensen gäller innevarande år. Det går bra att delta 3 gånger innan försäkringen måste aktiveras. 

Vill ni sätta upp Maniacs Academy i er närhet? Maniacs söker samarbetspartners runtom i Sverige och bjuder in intresserade föreningar att bli en Maniacs Academy Franchise. Tanken är att ha en gemensam metodik och utveckla både tränare och spelare tillsammans under ett gemensamt varumärke - "Maniacs Academy".