Öppna träningar 2022/23

24.11.2022

I vinter kommer vi ha öppna träningar i Spånga Fotbollshall (Konstgräs, Inomhus) på SÖNDAGAR kl 14:30-16

Adress: Spånga IP, Solhems Hagväg 2, Spånga (Röda hallen bortanför fotbollsplanen)

Alla kan spela Football. Ta bollen/Fånga bollen och spring eller kämpa allt du kan i 4 sekunder för att din kompis ska kunna springa förbi era motståndare. Svårare än så är det inte och det är fantastiskt KUL!

Vi hoppas att många kommer och prövar på. Träningarna är främst till för de som är 13-17 år (Födda 2005 till 2010). Du är välkommen oavsett om du är nybörjare eller spelat tidigare. Det finns skydd att låna. Du behöver med dig oömma träningskläder och dobbskor om du har. Annars träningsskor för utomhus. 

I vinter lär vi oss teknik, taktik och tackling så att ni är redo att spela till våren.
Har du idrottat tidigare så är du redo att spela till våren/sommaren, annars är du redo till hösten. Det enda som krävs är att komma på träningarna. När matchsäsongen närmar sig har vi också helg camps på Blackebergs BP för att fånga upp de som kanske inte hann med alla träningar under vintern. 

VAD SKA JAG SPELA FÖR POSITION?
Det finns en position för nästan alla. De flesta är bra på någonting och det är det vi hjälper er att hitta. Den viktigaste är oftast att ge allt och kämpa och den är svår att lära ut, men vi lyckas med det också.

Vi testar er på olika positioner tills vi hittar rätt för just er. Långa eller snabba brukar blir Wide receivers (fånga boll) eller Corners (se till att de andra inte fångar boll). Är du snabbtänkt, kvick eller stark och gillar kroppskontakt är Running back en bra roll. Är du stor och stark så är offensiv linje för dig. Har du spelsinne, är kvick, kan kasta boll så är Quarterback för dig. Gillar du att jaga i tre sekunder och stoppa din motståndare så är Defensive End din position. Vi älskar våra Defensive Ends, de är spjutspetsen i vårt försvar. Det finns dessutom 20 positioner till att pröva på, även Kickers - de som sparkar mål. 

Undrar du vilka positioner vi har brist på?
Det är olika i olika åldrar, men dessa saknas alltid.

Offensiva linjespelare - Spelare som gillar att ta i - Både våra murbräckor i anfallet för våra running backs och vår mur i anfallet som skyddar vår Quarterback. Du kan aldrig ha nog med linjespelare för här blir du trött. Full fart i 4 sekunder. Brottare, kampsportare, styrkelyftare eller bara du som känner att du gillar att skydda och kämpa. Teknik och fotarbete kan kompensera mycket för storlek, vilket gör positionen ideal för nybörjare eller för dig som är ovan att idrotta. Detta är den viktigaste positionen i anfallet!
Maniacs har idag många tekniska linjespelare och söker nu fler stora spelare så att våra nuvarande kan utvecklas till nya positioner. Men alla är välkomna. 
Linebackers - Klipporna i försvaret. De som gillar och stoppa motståndarna med hårda tacklingar. Typiskt backar från Fotboll eller Ishockey eller de som tycker försvar är kul i handboll. 
Quarterbacks -
Våra spelfördelare som kan kasta boll. Basketspelare och handbollspelare brukar kunna bli bra QBs. Kastar du tillräckligt mycket och inte är rädd för att få en smäll så blir du en bra QB oavsett. 
Kickers - Den som sparkar bollen långt och/eller sätter den i mål (över ribban). 
Tjejer - Vi vill starta ett tjejlag och saknar idag 15 tjejer i samma ålder för det. 

Alla är dock välkomna!!!
Ett lag kan innehålla 40-50 spelare och våra lag har ca 15-20 spelare idag. Vi har totalt 6 lag i olika åldrar.

Det finns mao plats för många fler. 
För vinteraktiviteterna är det gratis att prova på 1-3 gånger och sedan kostar det 50 kr (vår medlemsavgift). Vi har inga träningsavgifter för de öppna träningarna för nya. 

Får vi ihop 15 stycken som vill träna i Spånga så kommer vi starta en lokal grupp där till våren. 
I övrigt så tränar vi utomhus i Blackeberg, Bromma Kyrka och Ekerö med start 1 april.

Bilden: Vår Running back (den som springer med bollen) som jagas av en motståndare i lokal derby i år. Höger ärm på tröjan är avsliten från en tidigare fight i matchen. Spelet slutar i en Touchdown.