Fair Play Cup 2023

3-6 juni - Fair Play Cup

Den 3-6 juni går Maniacs Fair Play Cup återigen i Blackeberg, Bromma Stockholm.

Förra året var en succé för de lag som kom och vi hoppas att vi kan få fler lag och framförallt fler spelare som kommer.

NYHETER I ÅR
- Anmäla enskilda spelare. I år kan ni förutom lag anmäla enskilda spelare och grupper av spelare (som saknar lag). Vi placerar då in er i någon lämpligt lag.

- Fler klasser. Vi kör i år, förutom U13 och U15, även U11 Flagg och U15/U17/U19 - Flagg och 7vs7.  U17 och U19 (Senior) har ju säsong så vi kan tyvärr inte köra 

- Nybörjare. För att öppna upp för fler att börja spela matcher så har vi vissa nybörjarkategorier och tittar på att få använda överåriga spelare som är nya. Är ni intresserade. och undrar - kontakta oss på junior@be-maniacs.se

VAR, NÄR, VARFÖR

Var: Blackeberg BP, (Björnsonsgatan 166, Bromma, Stockholm)
När: 3-6 juni 2023 
Varför: För att ha kul, spela lite matcher och utvecklas

Anmälan till 14 maj. Anmäl er nu!!

Anmäl er nu på följande länkar:

Anmäl lag: https://forms.gle/uunGvmU3z3a27Z1EA 
Anmälan spelare och grupper: 
https://forms.gle/u4Ysv9XxQhPPWsnF7 

Anmälan är öppen till 14 maj, men ju tidigare vi får in anmälan desto bättre kan vi planera. Avanmälan kan ske till 14 maj.

Spelarlistorna ska vara klara till 14 maj, men det går att lägga till och ta bort spelare fram till matchstart!

Viktigt att veta

Flera matcher, 1-3 dagar - Vi kommer att lotta så att ni bara behöver vara hos oss 2 dagar om ni kommer långt ifrån. Målet är att hinna med 4-5 matcher på två dagar. 1 timmes matcher för de äldre och fler och kortare matcher för de yngre och de som spelar flagg. Säg till om ni vill spela dag 1 och dag 3. Ni kanske vill göra annat när ni är i Stockholm och få en extra vilodag? Eller ni kanske bara vill vara här en dag? Vi tittar på olika lösningar. 

Sen start - I allmänhet kommer Stockholmslagen lottas med tidig start första dagen och de som reser långt med sen start. 

Fair Play är viktigt - Fokus på de här dagarna är inte att vinna utan att ha kul och bli bättre. Priser delas ut till de som har betett sig sjystast och tillfört mest för alla andra, inte den som är bäst! Kan kännas ovanligt, men vi tycker det är rätt sätt att göra det på om vi vill växa. 

Boende - Se till att ordna boende tidigt. På många ställen går det att avboka. 3-6 juni är en stor sporthelg i Stockholm. I år går Stockholm Maraton den 3 juni. Vilket gör att vi nog lägger matcher för de som kommer långt ifrån senare på dagen. Vi kommer försöka ordna någon sportrabatt på något hotell. 

Vi rekommenderar att testa med
- Ängby camping, https://angbycamping.se/sv/start/ och
- Mornington hotel, Bromma https://mornington.se/Bromma/

Mornington hotel har lag rabatter.

Domarutbildning - Vi utbildar ungdomsdomare före och under turneringen. Behöver ni få domare utbildade eller behöver de få matcher så de känner sig säkrare. Anmäl domare också. De är välkomna. 

Matcharenan - Matcharenan är Blackeberg BP, Björnsonsgatan 166. Det är enkelt att ta sig dit med Tunnelbana eller bil. Själva arenan ligger ca 20 minuter från T-centralen. Det är närmare hit än man tror från Västerås, Uppsala, Gefle och Örebro eftersom vi ligger nära E18.  

Allt är enklare om vi även kan spela 4-6 juni - Alla får ange när de kan spela. Rent generellt kommer det bli bättre om vi kan använda 4-6 juni som speldagar, inte bara den 3:e. Det har mycket med Stockholm Maraton att göra, men också för känslan att få spela på vår nationaldag, den 6:e juni. 

Överåriga spelare - För er som har nya spelare som kanske inte är så atletiska, eller att ni har 1-3 överåriga spelare som riskerar att inte få spela något i år pga att ni saknar lag? Vi kommer att titta på om vi får för TU spela med överåriga spelare (1 år för killar, 2 år för tjejer). Tanken är att kunna ha tre i laget och 1 inne på plan. 

Spelare på plan - Amerikansk fotboll kommer spelas med 9 (eller 7 spelare). Flaggfotboll för U11 spelas med 5 eller 4 spelare (Max 8 spelare per lag så alla får spela).  7vs7 och Rookie/Flex spelas med med 7 spelare på plan,

Tjejer är undantagna, där det får finnas så många överåriga ni vill. Vi vill verkligen stödja att fler tjejer börjar spela. Kan vi få se ett helt tjejlag i U13 i år?

Kategorier och avgifter

Följande lag kan anmäla sig

U11 Flagg 500 kr/lag 
U13 Amerikansk fotboll 2000 kr/lag
U15 Amerikansk fotboll 3000 kr/lag
Om intresse finns, följande lagkategorier
U15 Flagg/Flex/Rookie/7vs7 1500 kr per lag (max 7 spelare på plan, 5 i flagg)
U17 Flagg/Flex/Rookie/7vs7 1500 kr per lag (max 7 spelare på plan, 5 i flagg)
U19 7vs7 1500 kr per lag

Tillkommer 200 kr per anmäld spelare (Lunch ingår en dag, 300 kr om ni vill ha lunch 2 dagar). 

Träning/Coach cliniques

Vi kommer hålla coach cliniques för Wide Receivers och QBs (anmäl intresse för annat. Vi ordnar coacher om intresset är  tillräckligt). De kommer ske på kvällarna och planeras in lämpligt. 

2 till 2.5 timme, 700 kr. Max 8 personer i varje grupp. 

Anmäla spelare, inte lag

Enskilda spelare kan anmäla sitt intresse att delta. Vi ordnar det praktiska med licenser etc om ni inte har en egen moderförening. 

700 kr för att spela i ett lag. 700 kr för att vara med i en coach clinique.