Fair Play Cup 2024

6-9 juni - Fair Play Cup

Den 6-9 juni går Maniacs Fair Play Cup återigen i Blackeberg, Bromma Stockholm.

Förra året var en succé för de lag som kom och vi hoppas att vi kan få fler lag och framförallt fler spelare som kommer.

VAR, NÄR, VARFÖR

Var: Blackeberg BP, (Björnsonsgatan 166, Bromma, Stockholm)
När: 6-9 juni 2023 (8-9 juni är huvuddagar, 6-7 juni är reservdagar ifall många lag anmäler sig)
Varför: För att ha kul, spela lite matcher och utvecklas

Anmälan till 14 maj. Anmäl er nu!!

Anmäl er genom att mejla till junior@be-maniacs.se 

Anmälan är öppen till 14 maj, men ju tidigare vi får in anmälan desto bättre kan vi planera. Avanmälan kan ske till 14 maj. 

Viktigt att veta

Flera matcher, 1-2 dagar - Vi kommer att lotta så att ni bara behöver vara hos oss 2 dagar om ni kommer långt ifrån. Målet är att hinna med 4-5 matcher på två dagar. 1 timmes matcher för de äldre och fler och kortare matcher för de yngre och de som spelar flagg. Säg till om ni vill spela dag 1 och dag 3. Ni kanske vill göra annat när ni är i Stockholm och få en extra vilodag? Eller ni kanske bara vill vara här en dag? Vi tittar på olika lösningar. 

Sen start - I allmänhet kommer Stockholmslagen lottas med tidig start första dagen och de som reser långt med sen start. 

Fair Play är viktigt - Fokus på de här dagarna är inte att vinna utan att ha kul och bli bättre. Priser delas ut till de som har betett sig sjystast och tillfört mest för alla andra, inte den som är bäst! Kan kännas ovanligt, men vi tycker det är rätt sätt att göra det på om vi vill växa. 

Boende - Se till att ordna boende tidigt. På många ställen går det att avboka. 6-9 juni är en stor sporthelg i Stockholm. Det finns sportlagsrabatt på Mornington Hotell och de har ganska många sängar i sina rum. 

Vi rekommenderar att testa med
- Ängby camping, https://angbycamping.se/sv/start/ och
- Mornington hotel, Bromma https://mornington.se/Bromma/

Mornington hotel har lag rabatter.

Domarutbildning - Vi utbildar ungdomsdomare före och under turneringen. Behöver ni få domare utbildade eller behöver de få matcher så de känner sig säkrare. Anmäl domare också. De är välkomna. 

Matcharenan - Matcharenan är Blackeberg BP, Björnsonsgatan 166. Det är enkelt att ta sig dit med Tunnelbana eller bil. Själva arenan ligger ca 20 minuter från T-centralen. Det är närmare hit än man tror från Västerås, Uppsala, Gefle och Örebro eftersom vi ligger nära E18.  

Allt är enklare om vi även kan spela 4-6 juni - Alla får ange när de kan spela. Rent generellt kommer det bli bättre om vi kan använda 4-6 juni som speldagar, inte bara den 3:e. Det har mycket med Stockholm Maraton att göra, men också för känslan att få spela på vår nationaldag, den 6:e juni. 

Överåriga spelare - För er som har nya spelare som kanske inte är så atletiska, eller att ni har 1-3 överåriga spelare som riskerar att inte få spela något i år pga att ni saknar lag? Vi kommer att titta på om vi får för TU spela med överåriga spelare (1 år för killar, 2 år för tjejer). Tanken är att kunna ha tre i laget och 1 inne på plan. 

Spelare på plan - Amerikansk fotboll kommer spelas med 9 (eller 7 spelare). Flaggfotboll för U11 spelas med 5 eller 4 spelare (Max 8 spelare per lag så alla får spela).  7vs7 och Rookie/Flex spelas med med 7 spelare på plan,

Tjejer är undantagna, där det får finnas så många överåriga ni vill. Vi vill verkligen stödja att fler tjejer börjar spela. Kan vi få se ett helt tjejlag i U13 i år?

Kategorier och avgifter

Följande lag kan anmäla sig

U11 Flagg 500 kr/lag 
U13 Amerikansk fotboll 2000 kr/lag
U15 Amerikansk fotboll 3000 kr/lag

Om intresse finns, följande lagkategorier

U13 Flagg/Flex/Rookie/7vs7 500 kr per lag (max 7 spelare på plan, 5 i flagg)
U17 Flagg/Flex/Rookie/7vs7 500 kr per lag (max 7 spelare på plan, 5 i flagg)
U19 7vs7 1500 kr per lag

Anmäla spelare, inte lag

Enskilda spelare kan anmäla sitt intresse att delta. Vi ordnar det praktiska med licenser etc om ni inte har en egen moderförening. 

300 kr för att spela i ett lag och då ingår licens.