Inbjudan våren 2019

03.03.2019

Beckomberga Maniacs och Solna Chiefs bjuder in till
VFL-Västra FörortsLigan 2019. 

Alla lag är välkomna...

FAQ - VFL (Västra Förortsligan)

Tid och plats: 12-14 söndagar i Bromma (Spångavägen 138)
Kommer fler lag så utökar vi tiden och gör ett bra spelschema för alla. Vi har även alternativa spelplatser, t.ex Bromma sportfält.

Ålder: Främst U11
men även U9 och äldre (11-15) i flagg/flex.
Spelform: Flagg, flex, tackling, 5vs5 och 7vs7
Restid: 15-30 minuter för de flesta Stockholmsklubbar.
20-60 minuter med SL för de som åker lokaltrafik.
45 min från Uppsala, 1 timme från Västerås,
2 timmar från Örebro. 2 timmar och en kvart från Karlskoga. 

Intresseanmälan: "VI VILL SPELA VFL" sker till junior@be-maniacs.se snarast.

Anmälan sker sedan inför varje helg så vi kan planera med planer etc.

Kostnad: Domare kommer ersättas gemensamt av lagen på plats. Vi kommer på sikt behöva hjälp med domare eftersom det är en bristvara. Flaggfotbollen kommer dömas av ledare från de olika lagen.

VFL - MER UTFÖRLIGT
VFL kommer att spelas 12-14 på söndagar i Bromma och vi börjar i mitten av april, då med flaggfotboll.

I början på maj kommer vi sen att fortsätta med någon form av kontaktfotboll 7vs7 (troligvis flexfotboll med skydd) och tillslut tacklingsfotboll 7vs7 (5vs5) fram till midsommar. Reglerna kommer vara förenklade, antingen de som används i NFL (Norrort Football League) eller NFL Rookie tackle football, https://usafootball.com/rookietackle/.

Vill någon spela flaggfotboll så spelar vi enligt UFL regler 4x4 eller 5x5. Ingen Blitz eller attack på QB förrän efter 4 sekunder. QBn får springa med boll. UFL reglerna hittar ni här  https://www.laget.se/Maniacs/Document/Download/-1/7840416.

Tanken är att vi ska ha kul och att alla ska kunna vara med, spela och utvecklas. De som inte har egna lag kommer att delas in i något lag, men vi vill att det ska finnas en ansvarig ledare för varje förening på plats.

Maniacs och Chiefs tycker att tacklingsfotboll ska vara en familjefest!  Vi har därför valt att ha vår första spelplats vid "Bistro Bromma", ett riktigt bra cafe och matställe här i Bromma. Spelplatsen är en gräsmatta, men mitt i Bromma, så vi kommer att få publik. Med publik så kommer fler att börja spela.

Hoppas att ni tycker det låter kul och hänger på. Tillsammans kommer vi få amerikansk fotboll att växa!

Anmäl intresse till junior@be-maniacs.se

Tala gärna om hur ofta ni vill komma, hur många lag/spelare ni kommer med och vad ni vill spela. VI är relativt flexibla, men vi kommer vänta med 9vs9 och 11vs11 ett tag.

Vi kommer regelbundet lägga upp info om VFL på vår hemsida, www.be-maniacs.se

Följande lag har blivit skickade en inbjudan:
Arlanda Jets, Beckomberga Maniacs, Djurgårdens IF, Karlskoga Wolfes, Norrköping Panthers, Nynäshamn Wild Hogs, Sollentuna Stars, Stockholm Mean Machines, Tyresö Royal Crowns, Täby Flyers, Upplands-Bro Broncos, Uppsala 86ers, Wäsby Warriors och Örebro Black Knights.

Men, alla är välkomna

Örjan Törmänen
Ungdomsansvarig Beckomberga Maniacs