Maniacs Mästare i Stockholm

15.10.2019

Första säsongen är nu avslutade för våra lag i U13 och U11 med de traditionella turneringarna HP cup och STAFF cup i helgen.

U11 spelade tillsammans med DIF och Broncos för att kunna orka hela turneringen och det fungerade väldigt bra tillsammans, trots att de var första gången lagen spelade matcher tillsammans. Många glada leenden och kul spel samt fantastiska insatser både under lördagen och söndagen av våra nybörjare. En massa TDs både framåt och bakåt gjorde det till en fantastisk fotbollshelg för våra yngsta.

Vårt äldsta lag ((U13) som slagit alla lag och bara förlorat tre matcher under året var nära att missa finalen pga ett starkt spelande Wäsby som nästan lyckades slå SMM under söndagen. Men SMM lyckades hålla ihop sitt försvar och stoppade Wäsbys sista drive för att vinna matchen. Det gjorde att SMM fick möta Maniacs i finalen. Hade Wäsby vunnit hade de mött SMM i finalen. Det hade vart ett snöpligt slut på säsongen.

Finalen bjöd på ett fantastiskt försvarsspel av båda lagen, vilket gjorde att poängen lös med sin frånvaro. Men i andra halvlek så ändrade Maniacs sitt spel lite och började köra screens för första gången under hela säsongen och kunde avancera ned för fältet. Att sedan göra ett pass på utsidan istället för inåt ställde en Maniacs spelare helt fri som därmed kunde springa in matchens enda TD. Extrapoängen sprangs in med ett spel upp i mitten som överraskade motståndarna.

I sista spelet lyckas sedan Maniacs starkt spelandes DE blocka sista spelet och Maniacs hade vunnit finalen i HP cup och avslutade därmed sin första säsong på bästa möjliga sätt. Med seger i vår första turnering.

Sista spelet i HP cup 2019 - Blockas av DE - Lukas

Prisutdelning och många glada leenden - Seger i HP cup första säsongen