Säsongen 2019

Säsongen 2020

Säsongerna ser ungefär likadana ut för alla. Däremot kommer det mer och mer aktiviteter allteftersom du blir äldre. Vi presenterar här nyheter och planering inför säsongen som kommer.

Säsongen 2019 är avslutad  där vårt U13 lag är mästare i Stockholm och våra U11or samt U9or har haft roligast av alla lag i hela Sverige. Inför säsongen 2020 kommer vi ha ett U15/U16 lag i träning eftersom de flesta från vårt framgångsrika lag går upp i U15.

Säsongshjulet - Amerikansk fotboll
November
- Säsongen startar i November året innan.

Det är då vinterträningen börjar. Vinterträningen är ett bra tillfälle att lära sig grunderna i amerikansk fotboll och få bättre koordination, snabbhet och styrka. Många nya börjar här. Seriesystemet för nästa år presenteras och lag anmäls till seriespel. För de yngre kommer dock anmälningen senare.

Våra U13 (12-13 år) åker också till Göteborg och spelar sin "avslutsturnering". Sista natten med gänget, innan de går upp till U15.

Januari - Nu betalas medlemsavgiften för året för de som tränar under vintern. Spelarlicenser och annat betalas. Flaggfotboll inomhus startar upp seriespel.

Februari - Många köper även utrustning under denna period eftersom Contact sports reser runt till samtliga föreningar med sin "butik". Årsmötet hålls i föreningen.

Mars - Nu går många domarutbildningar. Det är dags att utbilda domare så att barnen kan spela. Samtliga föreningar försöker ha 4 domare åtminstone.

De första breddlägrena, försäsongslägren sker. Skåne har ett omtyckt läger för alla åldrar. Upplands-Bro har ett för de som är 13-15 år.

Vi? Vi lär oss tacklas och de som vill beställer sina personliga matchtröjor.

April - Lagen börjar träna utomhus från 1 april. Prova-På 7 april.
Många nya kommer till träningarna och vill pröva-på. Prova-På dagar arrangeras. Skolor besöks. Reklaminsatser görs. Alla hjälps åt att rekrytera fler spelare till lagen. Vi lär oss att ha på skydden och röra oss med skydd. Fokus är fortfarande teknik och tackling, men spel blir en större del. Breddläger och distriktsläger för de äldre (12-19 år) samt juniorlandslagsuttagningar
(16 år och uppåt).

I april startar även seriespelet för de vuxna. Vi försöker gå och titta på en match tillsammans. Antingen i Superserien eller Division 1.

Maj - Vi lär oss spelboken och börjar spela träningsmatcher och för vissa seriespel. VFL (Västra Förortsligan) och NFL (Norra FörortsLigan) drar igång med kontaktfotboll (7 mot 7) för de som är mellan 9 och 11 år.  Matchtröjorna har anlänt.

I maj börjar era coacher spela sina träningsmatcher. Kanske vi hinner titta på en match tillsammans.

Juni - Fler matcher, Träningsmatcher 9 mot 9 och fler spel lärs ut. Mycket spel på träningarna både med och utan skydd. 

Maniacs håller förhoppningsvis sin stora turnering i år igen om vi får plan tilldelat. Denna turnering går 6 juni.

Sista träningen inför sommaruppehållet är sista juni. Men ibland slutar vi efter midsommar. Träningsläger veckan före midsommar i Täby finns för de som är 14-17 år. I Örebro är det ett läger för de som är yngre (9-13 år). Det lägret går veckan efter midsommar. Säg till om ni vill åka gemensamt. Det är två timmar varje dag och mycket fritid. Så det krävs att familjemedlemmar är med.

Juli - Juli är intensivt. Nu är det flera träningsläger i olika åldrar. Bland annat i Kristianstad och Stockholm.

Viktigast är DIF Summer Camp (troligtvis 17-19 Juli). Amerikanska tränare från ett topplag i USA kommer över och tränar barn, ungdomar och vuxna. 4-5 timmar träning per dag. Det ingår även coaching utbildning och föreläsningar för ledare och föräldrar. Spelarna bör fylla 11 år och kunna förstå engelska ok. Vi ska försöka reservera platser för våra medlemmar, både spelare, föräldrar och coacher. 2018 var lägret gratis. Vi får se hur det ser ut i år. Era tränare kommer garanterat att vara här, antingen som spelare eller coacher.

Veckan efter arrangerar DIF en flaggfotbollsturnering. Maniacs kommer troligtvis att hjälpa till.

Största händelsen sker sista helgen i Juli (t.ex 23-26 Juli 2019).
Det är Dukes Tourney i Skövde. Den här turneringen kostar ca 1800 kr per spelare och vi behöver 15 spelare för att åka (9-11 år, ca 25 spelare om vi spelar i de äldre grupperna). Spelformen är 9vs9. Vi kommer försöka se till att pressa priset så mycket vi kan och det underlättar om vi kan samåka med bil. Transport dit och logistik i Skövde är det svåra.

För pengarna ingår mat, sovplats (skola), resa, en tränare och turneringsavgifter. Måndag och tisdag samtränar vi laget med spelare från andra föreningar som vill med. Onsdag vilar vi. På torsdag åker vi ned och fredag spelas första matchen. VI är tillbaka på söndag. Föräldrar och familj som vill följa med brukar sova på hotell, ofta i Skara så att de har nära till Sommarland. 

Förhoppningsvis hjälper föräldrar till att skjutsa till matcher, hjälpa till kring matcherna och mellan matcherna samt hitta på något kul när vi är i Skövde. Era tränare kommer ha fullt upp ändå. Det brukar behövas 3-4 vuxna som hjälper till med laget. Mao, om vi vill åka, så måste det vara ett gemensamt beslut att hjälpa till. Det brukar vara värt det.

Augusti
Nu startar seriespelet i U11, U13 och U15. NFL och VFL fortsätter sina aktiviteter. 

September
Matcher och träningar. Vi börjar skola in nya spelare när skolorna har startat.
HP cup arrangeras 2020 av Beckomberga Maniacs för U13 eftersom vi är regerande mästare. Förhoppningsvis sista helgen i september.

Oktober
Matcher, träningar och Höstlovsläger i Spånga som avslutning på säsongen. Vi tar en kort paus eftersom nu är det möörkt och kallt utomhus. Paus tills vi får våra vintertider och nästa säsong börjar i november.

              Väl mött